Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Fotograf - fotografier - fotokunst - fotobok - bilder av #mindscape, #landscape and #cityscape

Kjære Akerselva

Litt om fotografen


Siste: "Kjære Akerselva" er en utstilling av fotografier i Oslo Museum; Arbeidermuseet på Sagene. Bildene er fotografert over en periode på fem år med vekt på de siste to og viser mangfoldet og det vakre ved elva og områdene rundt. Det er ment som en hyllest til alle dem som gjennom de siste hundre årene har stått på for å gjøre elva ren, parkdraget langs elva grønt og veien og stiene framkommelige helt fra Maridalsvannet og ned til Bjørvika. Tilliten fra Oslo Museum og støtten fra Norske Fagfotografers Fond og Bydel Sagene har gjort utstillingen mulig.



På 1970-tallet - en gang for lenge siden - gikk jeg på fotokurs, ble inspirert av fotografer som Ernst Haas og Henri Cartier-Bresson og begynte å bruke lærdommen. Som en del av den Bergensbaserte konseptgruppen «En Bølges Død», var jeg med ett midt i en produktiv fotografisk periode som omfattet fotografier – bildeserier – og kontentum på lydbånd til gruppens konserter og teaterforestillinger. Jeg laget også presentasjonsbilder for gruppen, plakater og bilder for andre band i området og ikke minst egne uttrykk som resulterte i to oppslag i tidsskriftet Fotografi og et bildeprogram for NRK fjernsynet som jeg kalte «Dager». I tillegg var jeg så heldig å få antatt 6 av mine bilder til vårutstillingen i 1978 i regi av Forbundet Frie Fotografer.​


Jeg har forsøkt mangt gjennom tidene. Noe har gått godt. Annet er tilfeldig. Mye har ikke tangert forventningene, men fotograferingen har alltid gitt meg næring til resten av livet. En dag oppdaget jeg Oslo gjennom linsene. Arkitekturen, det spesielle lyset, atmosfæren og omgivelsene vekket et ønske om å videreformidle. Prospektkort var "ute" i disse digitale tider, så jeg tenkte enkle fotobøker. Det ble ikke den store suksessen. Jeg syntes likevel at bildene var gode, så når Statsbygg åpnet dørene for H- og Y-blokka i regjeringskvartalet hhv. i 2013 og 2014 var jeg i flyten. I 2016 resulterte det i et stipend fra Norske Fagfotografers Fond for å produsere fotoboken Fimbul som jeg gav ut på eget forlag året etter.



Rett før Coronaviruset tok landet var jeg så heldig å få henge opp bilder i Sagene Lunsjbar her i Oslo. Fotografier jeg printet ut selv med min EPSON SureColor P800 på Canson Etching Rag A2-papir og rammet inn av de flotte folkene i Det Gylne Snitt as. Det ble til en utstilling jeg kalte "Minnene om vinteren i Oslo" som du også kan se digitalt under menypunktet "Vinter i Oslo her på nettstedet mitt. Interessen for bildene kom overraskende på meg, men dessverre lukket verden ned nesten rett etter at utstillingen hadde åpnet. 




Det er fotografiet jeg faller tilbake på når jeg trenger påfyll. Om det nå er et snapshot tatt med mobilen og lagt ut på Instagram eller mer planlagte prosjekter med systemkameraer, gir det en spesiell glede og energi når resultatet blir bra. Ikke minst når folk rundt meg stopper opp og sier: "Det der vil jeg ha på veggen." Som de fleste mennesker liker jeg også å vise fram noe som andre har interesse for. Forsøke å gi videre litt av den energien jeg føler selv.




Oppdatert på teknikker for utskrift av digitale fotografier og fordi jeg er glad i det fysiske uttrykket, er det bilder på veggen sammen med prosjekter med fotobøker som kommer til å bli mitt satsingsområde framover. Jeg håper å kunne få til flere utstillinger med bilder både fra 70-tallet og fra nåtiden. Og, om det er ønske om det, blir bildene kanskje også til bøker.




"Når dagen går over i natt og det fortsatt er lys. Eller, når natten blir til dag og alt er friskt og nytt. Da kommer en trang til å se gjennom kameraets øye og fange bildet du skal by's."






Om du trenger en fotograf til et oppdrag, kan jeg hjelpe deg. Det er bare å ta kontakt.